Fridthjof Platou 2023

Tokstadætten 2023

Ny fotokavalkade fra førråden på Tokstad. Etter avbruddet i fjor, var vi tilbake på Bru og Stavanger i år på romjul/ nyttårsfeiring. Ikke alle landsdeler har snø og kulde! Hele brygga borte pga høyvann.

Alt ble vellykket med vestlandsturen, men hjem måtte vi, da håndball VM for herrer snart startet i Stockholm.

Utrolig tur, hvor «Gamlinga» satte stor pris på å få være med «ungdommen».

Kari er jo så glad i å stå på ski, og etter anbefaling i Pargruppa, som fortsatt eksisterer, meldt hun oss på seniorkurs på Budor! Dette ga mersmak, og helga etter ble barnebarn med!

Kari, som sagt, ivrig pensjonist på snø, men fortsatt ettertraktet i helsevesenet. Både på våren i år, og det fortsatte på høsten, ringer de stadig fra Gjøvik, og Kari tar opptil 3 nattevakter i slengen. Dyktig og flink.

Undertegnede er fortsatt hos IKM Testing A/S, men det skal innrømmes, at etter juli er ikke arbeidsinnsatsen vært den beste. Opplevde da, etter ca 1 år med ny hofte, at den gikk ut av ledd ute i sjøen, og selvfølgelig på toppen av et stillas.

Talje ned og sykehelikopter til land, 3 personer, to holdt igjen og en dro, for å få den på plass, sammen med mange kjemikalier. 3 uker hjemme, 3 dager ute i sjøen, og samme reisa igjen. Denne gangen når jeg skulle feste setebeltet inne i helikopteret på shutlen om morgenen.

Deretter ingen jobb, for nå kom jeg til Sykehuset Innlandet, og de ville ha ny utredning i månedsskiftet november / desember for evt. reoperasjon. «Heldigvis» gikk den ut to ganger til, og siste gang under ledelse av hele familien.

Ble besluttet reoperasjon, da hofteskåla visstnok var operert inn noen grader feil, og i slutten av november ble det operasjon istedenfor utredning, heldigvis. 

Tilbake til min aktive kjærring:

Så får hun litt hjelp da!   Se på været i mai / juni!                                            

1.slåtten ble stusselig i år, etter vedvarende tørke på våren. Vi fant felles hygge i skogen, og en sikker bålplass:

Barnebarna vokser, og Lars-Fridthjof ferdig etter 7 år på Kirkekretsen skole, deretter familiesamling og vigsling av Tokstadfurua. Stor stas begge deler, og Prosjekt Præstvegen – et nasjonalt kulturminne, får enda en ny attraksjon:

Så kommer jo tradisjonen med å være på Bru, og tid med oldemor:

Stolt 1. klassing i Tønsberg, mens Anton passer på juleribba på Tokstad.

Vi er så heldige at Pargruppa eksisterer enda, med møte 1 gang pr. mnd., hvor parspørsmål og samliv diskuteres. I tillegg har vi turer sammen, og i år ble Kistefoss, Aulestad og Bjerkebekk valgt som reisemål, sammen med Per Gynt på Gålå.

Apropos turer, Kari har jo Kjærringtreffet sitt, og en dag etter at vi var hjemme fra Nederland med Kari og Bjørn, hvor vi hadde det helt topp, reiste hun og damene ei uke til Italia. Ser ut som det gjør dem godt, og at de koser seg i eget selskap, mens andre holder frivilligheten i gang med Quiz på Bakeriet i Brumunddal i samarbeid med Furnes historielag:

Så skjedde det:                 

Mor og svigermor mistet sin eneste søster, Moster Dagny Beinset den 20.09, og en epoke på Ski er forbi. Kari har gjort en imponerende jobb med å få alt riktig i havn, da Moster og onkel Per jo ikke hadde egne barn. Alle i omgangskretsen rundt Moster så ut til å sette veldig pris på hennes store innsats.

Kari svinger seg raskt rundt, og i slutten av November kom hennes gode, gamle forening, KFF, på besøk fra Stavanger. Etter noen dager rundt i bygda her, bar det 2 dager til Røros. Jeg satt da hjemme, og så på at Røros tok norgesrekorden, begge dager i kulde, 29,8 og 29,7! Slå den, men de fikk maks ut av det, selvfølgelig.

Ikke før hjemme, så er det andre veninner som vil begynne med juleforberedelser:

Og så litt kultur med Brit og Peder.  

Med disse «kalde» bildene til slutt, vil Førrådsfolka på Tokstad ønske alle dere i Tokstadætten en Riktig God Jul, og et Godt Nytt År.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Du vil kanskje også like
Skroll til toppen