Flammebjørkmøblement

Vårt gamle flammebjørkmøblement er nå i 2023 restaurert, og klart for nye generasjoner på Tokstad.

Denne to-seteren med to lenestoler og et nydelig bjørkebord, har stått i storstuen i Hovedbygningen siden jeg var en liten gutt.

Det var i denne hele familien satt under familiefotoet i 1963, når eldstesøster Cala skulle til USA som utvekslingsstudent Se familiebildene.

Det spesielle med møblementet, i tillegg til at det er heltre, er jo at her spiltes alle Bostonspillene med kort i min oppvekst, noe som fasinerte en liten gutt. 

Fire forskjellige farger på sjetongene, og Bestefar Ajer, onkel Robin (Kirkhusmo) , onkel Terje (Søgaard) og far var ivrige spillere, som hylte ut når noen gikk i beit, eller ikke klarte meldingene sine!

I 1983, når Kari Hanne og jeg flyttet inn i Førrådsbygningen, syntes mor og far, at denne salongen var noe vi kunne begynne med. I tillegg til den nytrekte salongen fra dagligstuen på Ajer, som far hadde arvet, ble disse våre to første møbler i storstuen i Førrådsbygningen.

Det spesielle var også at mor hadde vevd alt stoffet til dette bjørkemøblementet, men ingenting er uslitelig, så her var bare små biter brukbare å ta vare på. Disse kommer nok etterhvert i glass og ramme på veggen!

Mine kjære søsken og søskenbarn kan nok fylle ut denne historien om 2-seteren etterhvert. Hvor kom den ifra f.eks?

Knut Weiko Andersen, på Hjellum, hjalp oss med restaurering av bordet og alt treverket i møblene, mens Solvår Malones Bekkevold, på Løten, hjalp oss med opptrekkingen. Totalt kostet vi på møblementet ca kr. 65.000,-, så vi håper framtidige generasjoner setter pris på det. Vi er ihvertfall veldig fornøyde.

Nå passer de rett inn i storstuen i Førrådsbygningen igjen

Komplett sofagruppe med hjørneskapet gitt av Kari og Kåre på Løykje. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Du vil kanskje også like
Skroll til toppen